SAUGOMA oda

Jau kelerius metus žiniasklaidoje viena iš pagrindinių temų yra informacija apie blogėjančią oro kokybę Europoje. Smogas tapo neatsiejama mūsų aplinkos dalimi ir, atrodo, situacija greitai nepasikeis. Kaip matyti iš Europos aplinkos agentūros tyrimų Lietuvoje nuolat auga nuodingų medžiagų koncentracija atmosferoje, o Lenkija iš vis viena iš Europos šalių, turinčių labiausiai užterštą orą. Problema yra aktuali ne tik dideliems miestams, kur pagrindinis taršos šaltinis yra didelė automobilių išmetamųjų dujų emisija, bet ir mažesniems miesteliams bei kaimams, kur dažniausia oro taršos priežastis yra atliekų ir prastos kokybės kuro deginimas šildymo sistemų katiluose. 

KAS TAI YRA SMOGAS? 

Smogas – medžiagų, patenkančių į atmosferą išmetamųjų dujų, dūmų ir kitų užteršimų emisijos metu, mišinys. Jo sudėtyje yra sieros dioksido, sunkiųjų metalų (švino, gyvsidabrio, kadmio, chromo), azoto oksido, kancerogenų ir smulkiųjų kietųjų dalelių (PM2 ir PM10), todėl ilgas buvimas tokiame „gryname“ ore gali turėti rimtų pasekmių sveikatai.
Rinkoje jau yra daug produktų, kurių tikslas yra padėti mums valyti orą bustuose ir saugoti mūsų plaučius išeinant į lauką. Bet ar to pakanka? O kas su mūsų oda, kuri nuolat turi tiesioginį kontaktą su užterštu oru?

Smoge esančios cheminės medžiagos turi nepaprastai neigiamą poveikį odos būklei. Jos labai sausina, kas ją susilpnina, o net gi pažeidžia lipidinio sluoksnio, kuris yra natūralus mūsų odos apsauginis barjeras, vientisumą. Tai gali turėti daug neigiamų pasekmių mūsų odos sveikatai.

  • ODOS LIPIDINIO SLUOKSNIO PAŽEIDIMAS.
  • ATSPARUMO LAISVŲJŲ RADIKALŲ POVEIKIUI PRARADIMAS. PRARASTA PUSIAUSVYRA TARP ANTIOKSIDANTŲ IR LAISVŲJŲ RADIKALŲ KIEKIO.
  • PIGMENTINĖS DĖMĖS, ŠIURKŠTUMAS, SUDIRGINIMAI, PERNELYG DIDELIS JAUTRUMAS, PADIDĖJUSI ODOS RIEBALŲ SEKRECIJA, MATOMAS NUOVARGIS. 
  • DIDESNĖ BĖRIMŲ, AKNĖS, ODOS ALERGIJŲ, EGZEMOS IR NAVIKINIŲ LIGŲ RIZIKA.
  • SPARTĖJANTIS ODOS SENĖJIMO PROCESAS.
ODOS APSAUGA

ODOS APSAUGA 

Sistemingai naudojant atitinkamą, protingai parinktą odos priežiūrą, galima veiksmingai sulėtinti visus anksčiau išvardytus veiksnius. Tokia priežiūra ne tik sulėtins natūralų odos senėjimo procesą, bet ir veiksmingai saugos odą nuo išorinių veiksnių, galinčių ją pažeisti. Jei jau žinote, kur slypi problema, metas sužinoti, koks yra jos sprendimas!